Wie zijn we


Foppen, voorheen een familiebedrijf, heeft een mooie geschiedenis. In 1918 ontving Jan Foppen (1e generatie) een erkenning om met vis te mogen ‘venten’, zoals ze dat zo mooi noemen. Zowel vanuit de bakfiets als vanuit de rokerij in de binnenstad van Harderwijk werd de gerookte paling verkocht. Nu, in 2018, is onze basis – ons hoofdkantoor – nog steeds in Harderwijk. Samen met onze locatie in Griekenland (Preveza) werken we dagelijks met zo’n 400 collega’s. Zo kunnen we consumenten over de hele wereld voorzien van de beste gerookte vis en garnalen. Wij bieden een breed en kwalitatief hoogwaardig assortiment vis, door oude tradities te combineren met de nieuwste state-of-the-art-technologie.

Foppen: een begrip

In 1932 verdween een deel van de vissersvloot door de afsluiting van de Zuiderzee, maar de palingrokerij van Foppen bleef. Toen al een begrip in én ver buiten Harderwijk. Het bedrijf groeide snel en naast paling verkochten we nu ook verschillende soorten gerookte vis en in het bijzonder gerookte zalm. In 2000 openden we een fabriek in Griekenland om aan de stijgende vraag te voldoen, en kort hierop startten we ook met de verkoop van schaal- en schelpdieren.

Vandaag de dag blijven we trouw aan onze traditie. Vakmanschap en traditioneel roken, gecombineerd met de allerlaatste stand van techniek, zorgt voor een breed assortiment gerookte vis en schaal- en schelpdieren. Altijd de beste kwaliteit, met een eigen herkenbare smaak.

Future of taste

Daarnaast kijken we altijd naar vernieuwing. Altijd vanuit de traditie van vroeger, ons gevoel voor kwaliteit en natuurlijk de trends die we zien. Op basis daarvan willen we echt waarde toevoegen aan de producten die wij maken. Daarom is kwaliteit ook zo belangrijk, niet alleen als het gaat om de grondstof of het proces, maar ook om dierenwelzijn en natuurlijk onze eindproducten. Iedereen kan een basisgrondstof kopen, maar niemand maakt het zo lekker als wij.

Elke dag gerookte zalm

Het gaat maar om één ding: beleving. Ons assortiment gerookte vis bezorgt jou én jouw gasten een glimlach. Neem bijvoorbeeld onze ‘Smoke Your Own’-zalm: een product waarbij je je eigen zalm kan roken, gewoon bij jou thuis in de oven of op de barbecue! Wij doen de voorbereiding, jij krijgt de eer!

Daarnaast staan op onze website veel verschillende recepten en tutorials, om binnen een handomdraai de mooiste gerechten op tafel te zetten. Ook kun je hier meer te weten komen over ons proces van koud en warm roken en waar wij onze zalm vandaan halen!