Avocado-pesto pasta met warm gerookte zalm


Ingredienten

  • 200 g verse tagliatelle of pappardelle (brede lintpasta)
  • 25 g verse basilicum
  • 2 el citroensap
  • 1 avocado, in blokjes
  • 20 g pijnpoompitten
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 100 g cherrytomaten, gehalveerd
  • Handjevol rucola
  • Optioneel: peper en zout
  • 2 moten warm gerookte zalm

Bereiding


Dit recept is genoeg voor 2 borden met avocado pesto pasta en zalm.

1. Kook de verse pasta volgens de instructie op de verpakking; voor verse pasta is dit vaak niet langer dan 3 minuten. Giet de pasta af en houd warm. Let op: bewaar 2 eetlepels van het kookwater van de pasta.

2. Voor de avocado-pesto: doe de helft van de avocado, de citroensap, de pijnboompitten, de basilicum en olie in een kleine keukenmachine en pureer tot een gladde pesto (dit kan ook met een staafmixer). Breng op smaak met peper en zout. Is de pesto te dik om door de pasta te mengen? Meng dan 1 tot 2 eetlepels van het kookwater van de pasta door de saus.

3. Voeg de pesto toe aan de pan met verse pasta en meng tot alle pasta voorzien is van een laagje avocado-pesto. Voeg de cherrytomaten, andere helft van de avocado (in blokjes) en rucola toe aan de pan en hussel lichtjes met een tang.

4. Verdeel over twee borden en garneer met grove stukken van de warm gerookte zalm. Deze kan je koud en warm serveren. Liever warm? Verwarm dan voor 1,5 minuut in een 600 Watt magnetron of 6 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.

Tip: verwijder het vel van de warm gerookte zalm voor consumeren.