Briochebroodjes met rivierkreeftjes


Ingredienten

  • 2 el mayonaise
  • 1 el verse citroensap
  • 4 el bieslook, fijngehakt
  • 300 g rivierkreeftjes
  • Aantal blaadje romaine sla
  • 4 el roomboter
  • Optioneel: peper en zout

Bereiding


Dit recept is genoeg voor 2 bagels met warm gerookte zalm.

1. Meng de gesneden venkel met de citroensap en zout en zet in de koelkast voor 30 minuten. Door het zout en citroensap wordt de venkel iets zachter van structuur (en smaak).

2. Snijd de bagels door de helft en beleg beide onderkanten met een handjevol sla, gevolgd door een of twee eetlepels venkelsalade.

3. Voor dit recept kan je de warm gerookte zalm koud én warm serveren. Wil je een bagel met warme zalm? Verwarm dan voor 1,5 minuut in een 600 Watt magnetron of 6 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Trek de warm gerookte zalm in grove stukken, plaats boven op de venkelsalade en serveer met een flinke lepel barbecuesaus.

Tip: verwijder het vel van de warm gerookte zalm voor consumeren!