Garnalencurry met kokosmelk


Ingredienten

  • 500 g cocktailgarnalen
  • Marinade: ¼ tl zout, ¼ tl zwarte peper, ¼ tl cayenne peper, 2 el verse citroensap
  • 1-2 el olie
  • 1 ui
  • 2 cm verse gember
  • 3 knoflookteentjes
  • Kruidenmengsel: ½ tl zwarte peper, ½ tl kurkuma, 2 tl koriander, 1 tl kerriepoeder
  • 200 g tomatenblokjes
  • 300 ml kokosmelk

Bereiding


Dit recept is genoeg voor 4 porties curry met garnalen.

1. Meng in een kleine kom de garnalen met alle marinade-kruiden en citroensap. Bedek met folie en laat een half uurtje marineren in de koelkast.

2. Verhit olie in een grote braadpan en bak de garnalen kort aan. De cocktailgarnalen van Foppen zijn al gekookt en gepeld, dus bak ze maximaal 2 minuten. Haal ze uit de pan en voeg, indien nodig, nog iets extra olie toe.

3. Snipper de ui, pers de knoflook en hak de gember fijn, en bak op laag vuur totdat de uien glazig zijn. Voeg het kruidenmengsel toe en bak opnieuw kort aan. Je moet de kruiden goed kunnen ruiken.

4. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 5 minuten pruttelen. Voeg na 5 minuten de kokosmelk toe en laat nogmaals 5 tot 10 minuten doorkoken.

5. Breng de curry op smaak met zout naar wens, voeg de gebakken garnalen toe en verwarm nog 2 minuten. Heerlijk met rijst en een frisse komkommersalade.

Tip: serveer ook een s met vers gebakken naanbrood. Heerlijk om in de curry te dippen.