Garnalencocktail met verse kruiden en appel


Ingredienten

  • 120 g volle kwark
  • Zwarte peper
  • Sap en rasp van 1 citroen
  • 5-10 g verse bieslook
  • 5-10 g verse dille
  • 300 g garnalen (mix van Hollandse, grote en cocktail garnalen)
  • 1/2 Granny Smith, in kleine blokjes (brunoise)
  • Waterkers (garnering)

Bereiding


Dit recept is genoeg voor 4 kleine voorgerechten.

1. Hak de verse bieslook en dille fijn, en meng dit samen met de kwark en citroenrasp- en sap in een kommetje. Breng op smaak met peper.
2. Maak de garnalencocktail als volgt: begin met een laagje Hollandse garnalen, gevolgd door een paar blokjes appel en een eetlepel kruidenkwark (± 15 gram).
3. Herhaal dit proces, maar begin nu met een laagje roze garnalen. Eindig met een aantal cocktailgarnalen boven op.
4. Garneer met een pluk verse waterkers en herhaal met de andere 3 glaasjes. Eet smakelijk!

Tip: vervang de kruiden door een theelepel srirachasaus voor een pittige garnalencocktail.