Bagels met warm gerookte zalm en venkelsalade


Ingredienten

  • 1 kleine venkel, in dunne reepjes
  • 2 moten warm gerookte zalm
  • Sap van 1 citroen
  • Zout
  • 2 vers gebakken bagels
  • Handjevol sla naar wens
  • Barbecuesaus

Bereiding


Dit recept is genoeg voor 2 bagels met warm gerookte zalm.

1. Meng de gesneden venkel met de citroensap en zout en zet in de koelkast voor 30 minuten. Door het zout en citroensap wordt de venkel iets zachter van structuur (en smaak).
2. Snijd de bagels door de helft en beleg beide onderkanten met een handjevol sla, gevolgd door twee eetlepels venkelsalade.
3. Voor dit recept kan je de warm gerookte zalm koud én warm serveren. Wil je een bagel met warme zalm? Verwarm de mootjes voor 1,5 minuut in een 600 Watt magnetron of 6 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Trek de warm gerookte zalm in grove stukken, plaats boven op de venkelsalade en serveer met een flinke lepel barbecuesaus. Eet smakelijk!

Tip: verwijder het vel van de warm gerookte zalm voor consumeren.