Blini burgers met flame roasted gerookte zalm


Ingredienten

  • 6 plakken flame roasted zalm
  • 12 kleine blini‚Äôs
  • 50 g roomkaas
  • Rucola
  • 1 snack-komkommer
  • 6 decoratieve cocktailprikkers

Bereiding


Dit recept is genoeg voor 6 blini burger met flame roasted gerookte zalm.

1. Maak dunne linten van de snack-komkommer met behulp van een dunschiller of kaasschaaf, en rijg de linten in een zigzaggende beweging op elke cocktailprikker.
2. Neem een blini, besmeer met theelepel van de roomkaas, gevolgd door een plak flame roasted gerookte zalm (dubbelgevouwen) en een aantal blaadjes rucola. Eindig met een tweede blini om het geheel tot een burger te maken en steek de cocktailprikker door het midden van de burger
3. Herhaal met de overige vijf burgers en en serveer op kamertemperatuur.

Tip: heerlijk als klein voorgerechtje of als onderdeel van een brunch of high tea!