BLT-sandwich met gerookte Sockeye zalm en spek


Ingredienten

  • 4 lange plakjes ontbijtspek
  • 4 grote sneetjes brood
  • 3 – 4 el roomkaas
  • 10 – 12 plakken gerookte sockeye zalm
  • 2 kleine tomaten, in plakjes
  • Romaine sla
  • 2 grote sateprikkers

Bereiding


Dit recept is genoeg voor 2 BLT’s met sockeye zalm.

1. Bak de ontbijtspek knapperig in een koekenpan en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd elk plakje spek doormidden.
2. Snijd de broodplakken door de helft, zodat je 8 kleine sneetjes hebt (per BLT gebruiken we er 4). Besmeer elk plakje met een laag roomkaas. We kunnen nu beginnen met het ‘bouwen’ van onze BLT.
3. Neem 1 sneetje brood en beleg met een blaadje romaine sla, gevolgd door de tomaat, het knapperige ontbijtspek en eindig met een plakje Sockeye zalm.
4. Herhaal tot je in totaal 4 kleine sneetjes per BLT hebt gebruikt. Eindig met een plakje Sockeye zalm boven op en duw de sateprikker door het midden om de BLT bij elkaar te houden. Serveer met een frisse salade en je hebt een volwaardige avondmaaltijd!

De term ‘BLT’ komt officieel uit Amerika. Het is een sandwich belegd met ‘Bacon, Tomato & Lettuce’. Voor een grote (plattere) sandwich laat je de plakken brood heel. Een sateprikker is dan niet nodig.