Crackers met gerookte Sockeye zalm en asperges


Ingredienten

  • 6 – 8 plakjes Sockeye zalm
  • 24 kleine aspergetips
  • 12 kleine crackers naar keuze
  • 4 – 5 el roomkaas
  • Citroen (rasp en sap)
  • Optioneel: peper

Bereiding


Dit recept is genoeg voor 12 crackers met gerookte Sockeye zalm en asperges

1. Was de aspergetips (schillen is niet nodig) en snijd een dun plakje van de onderkant af. Kook de asparges 1 minuut in een pan met kokend water en koel ze vervolgens in ijswater. Dit noemt men blancheren: je behoudt op deze manier de stevige bite én de mooie groene kleur.
2. Meng de roomkaas met het sap van een halve citroen en breng op smaak met peper. Smeer een theelepel van het mengsel op elke cracker en leg op een mooi bord.
3. Wikkel een plakje Sockeye gerookte zalm om twee aspergetips en plaats op het toastje. Rasp iets verse citroenschil over het geheel en serveer!