Komkommer-zalm rolletjes met mierikswortel


Ingredienten

  • 100 g lang gesneden zalm
  • 150 g roomkaas
  • 1 – 2 tl mierikswortelpuree
  • Citroensap
  • 1 dunne komkommer (of eventueel 2 kleinere snack-komkommers)
  • 20 g verse dille
  • Optioneel: peper en zout

Bereiding


Dit recept is genoeg voor 10 komkommer-zalm rolletjes.

1. Laat de roomkaas even op kamertemperatuur komen (roomkaas wordt zo iets zachter en daarmee geschikter om te mengen) en meng in een schaaltje samen met 1 tot 2 theelepels mierikswortel (naar wens), fijngehakte dille en sap van een halve citroen. Breng op smaak met peper en zout.
2. Snijd de lang gesneden zalm over de lengte in tweeën en maak dunne linten van de komkommer met behulp van een kaasschaaf of een dunschiller. Zorg ervoor dat de plakken zalm en komkommer ongeveer even breed zijn. Is dit niet het geval, snijd ze dan gelijk.
3. Neem een plakje zalm en smeer het volledig in met het roomkaasmengsel. Dek af met een lint komkommer en rol het geheel voorzichtig op in een rolletje. Bewaar tot serveren in de koelkast, zodat de rolletjes nog tijd hebben om op te stijven. Serveer je de rolletjes meteen? Dan kan je ze eventueel vastzetten met een mooie cocktailprikker.

Tip: lekker als onderdeel van je zelfgemaakte sushi, of als aperitief of hapje bij de borrel!