Crostini met gerookte paling en wasabi-mayonaise


Ingredienten

  • 2 – 3 palingfilets
  • 1 (klein) rustiek stokbrood naar wens
  • Olijf olie
  • Romaine sla
  • Rode ui, in halve dunne ringen
  • Tuinkers
  • 2 el mayonaise
  • 2 el room
  • 1 – 2 tl wasabi-pasta
  • Citroensap

Bereiding


Dit recept is genoeg voor 8 – 10 toastjes met palingfilet.

1. Verwarm de oven voor op 190˚C en snijd het rustieke stokbrood in plakjes. Smeer lichtjes in met olijfolie en bak in 10 minuutjes krokant.
2. Meng de mayonaise, room, wasabi-pasta en het sap van een halve citroen in een kommetje, en scheur de palingfilet voorzichtig in grove stukken.
3. Besmeer elke crostini met een theelepel wasabi-mayonaise, beleg met een aantal kleine blaadjes sla, rode ui-ringen en eindig met 1 of 2 kleine stukjes palingfilet naar wens. Garneer met verse tuinkers voor een extra frisse smaak.

Tip: dit zijn ook geschikte ingrediënten voor een frisse salade. Voeg iets extra olie toe aan de wasabi-mayonaise, of vervang de mayonaise in zijn geheel door yoghurt, zodat de dressing iets dunner wordt (en geschikter is voor een salade).