Partyplateau met warm gerookte zalm en dragondip


Ingredienten

  • 1 grote warm gerookte zalm moot (±450 g)
  • 2 snackkomkommers
  • 0,5 sjalot
  • 200 g crème fraîche
  • 1 el vers gehakte dragon
  • 0,5 tl rasp van citroenschil
  • Zout
  • Crackers of brood naar wens

Bereiding


Dit recept is genoeg voor 4 porties warm gerookte zalm met dip en crackers.

1. Neem de grote zalmmoot ±30 minuten voor serveren uit de koelkast en verpakking, zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
2. Snipper het sjalotje fijn en meng met de crème fraîche, citroenrasp en dragon in een kommetje. Breng op smaak met zout.
3. Serveer de grote zalmmoot op een mooi groot plateau (of houten dienblad), met de plakjes komkommer, de dragondip en crackers en/of brood naar keuze.
4.Trek de moot voorzichtig uit elkaar met twee vorken en geniet van een heerlijk plateau met warm gerookte zalm! (let op: de zalmmoot heeft een vel, deze kan niet geconsumeerd worden).

Tip: serveer voor meer variatie, meerdere sausjes bij de zalm zoals een honing-mosterd-dille-dip of barbecuesaus!