Roggebrood met gerookte zalm en zoetzure relish


Ingredienten

Voor het roggebrood met zalm

  • 2 – 3 plakken gerookte zalm
  • 2 plakjes roggebrood
  • 1 snackkomkommer, in dunne plakjes
  • 1 rijpe avocado
  • Sap van een ½ citroen
  • Optioneel: peper en zout

Voor de granaatappel-relish

  • ½ rode ui, gesnipperd
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 el honing
  • ½ el citroensap
  • 100 ml granaatappelsap
  • 100 g granaatappelpitjes

Bereiding


Dit recept is genoeg voor 2 plakken roggebrood met zalm.

1. Maak eerst de granaatappel-relish door alle ingrediënten, behalve de pitjes, te mengen in een kom. Zet minimaal een uur weg in de koelkast. Zo kunnen alle smaken zich goed mengen en wordt de rauwe ui iets zachter van smaak.
2. Prak de avocado in een schaaltje, voeg het citroensap toe en breng op smaak met peper en zout. Smeer een royale laag van het avocado-mengsel op het roggebrood en beleg met 1 of 2 plak(ken) gerookte zalm.
3. Haal de granaatappel-relish uit de koelkast en voeg de granaatappelpitjes toe. Mix goed en serveer met het roggebrood.

Tip: deze heerlijke zoet-zure relish maakt van elk gerecht een speciale maaltijd. Serveer het eens met een gebakken stukje vis, of door een frisse salade met warm gerookte zalm.