Romige pappardelle met gerookte zalm en rucola


Ingredienten

  • 400 g gerookte getrancheerde zalm
  • 500 g verse pappardelle (of een andere brede lintpasta)
  • 2 kleine sjalotjes, gesnipperd
  • 2 el roomboter
  • 150 ml (slag)room
  • 100 g fijn geraspte Parmezaanse kaas
  • Rucola
  • Peper

Bereiding


Dit recept is genoeg voor 4 borden met verse pappardelle en gerookte zalm.

1. Snijd ongeveer 4 gerookte zalmplakken in kleine stukjes en houd apart.
2. Kook de verse pasta al dente in gezouten, kokend water. Raadpleeg hiervoor de instructies van de verpakking; voor verse pasta is dit vaak niet langer dan 3 minuten.
3. Smelt de roomboter in een grote koekenpan op middelhoog vuur en fruit de gesnipperde sjalotjes zo’n 2 minuten. Voeg de room toe, laat het geheel zo’n 3 minuten inkoken en haal vervolgens de pan even van het vuur.
4. Voeg de Parmezaanse kaas toe, breng op smaak met flink wat peper (zout naar wens) en roer tot een gladde saus.
5. Zet de pan weer op het vuur en voeg de in stukjes gesneden zalm en gare pappardelle toe en ‘hussel’ alles voorzichtig door elkaar. Elke sliert pappardelle moet bedekt zijn met een laagje van de romige Parmezaan-saus.
6. Verdeel de pappardelle over 4 diepe borden en serveer met de overige plakken zalm en een handje vol verse rucola.

Tip: wees zuinig met het gebruik van zout. Het kookwater bevat zout en ook de Parmezaanse kaas is vrij zout van zichzelf!