Salade met gerookte paling en haricots verts


Ingredienten

  • 4 palingfilets
  • 3 – 4 eieren
  • 300 g haricots verts
  • 2 tomaten
  • ½ gele paprika
  • Krop mini romaine sla
  • ½ rode ui, in ringen
  • 4 el honingmosterddressing
  • 1 el olijfolie

Bereiding


Dit recept is genoeg voor 4 salades met paling.

1. Kook de eieren hard, door ze in een pan met gezouten water aan de kook te brengen (de eieren beginnen dus in koud water). Kook vervolgens voor 1 minuut, draai het vuur uit en dek af met een deksel. Laat de eieren na 8 minuten schrikken onder koud water.
2. Tegelijkertijd breng je een tweede pan met water aan de kook voor de haricots verts. Verwijder de uiteinden en voeg ze toe als het water flink kookt. Kook vervolgens zo’n 3 minuten, totdat de bonen beetgaar zijn.
3. Snijd de tomaten in partjes en haal het vruchtvlees er uit (dit is te vochtig en gebruiken we niet in de salade). Snijd de gele paprika in reepjes, de rode ui in dunne ringen en scheur de krop romaine sla in grove stukken. Voeg al deze groenten samen met de geblancheerde sperziebonen in een kom.
4. Meng de honing-mosterddressing met een eetlepel olijfolie om de dressing iets te verdunnen en voeg dit bij de groenten. Hussel kort en verdeel over 4 diepe borden.
5. Pel de eieren en snijd in kwarten. Scheur de palingfilets voorzichtig in grove stukken en verdeel dit samen met de partjes ei over de borden met salade.

Tip: voeg een aantal gekookte krieltjes in schil toe, voor een maaltijdsalade.