Sashimi met gerookte zalm en groene appel


Ingredienten

  • 16 dikke plakken zalm (van de zalmhaas)
  • ½ groene appel, in halve maantjes
  • 2 radijsjes, in dunne plakjes
  • Verse dille
  • Citroensap

Bereiding


Dit recept is genoeg voor 1 groot bord met zalm sashimi.

1. Was de groene appel grondig en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appel door de helft en vervolgens in halve maantjes. Besprenkel met citroensap om verkleuring te voorkomen.
2. Om de sashimi op te maken, neem je een mooi rechthoekig bord. Begin met twee plakken van de zalmhaas, gevolgd door een plakje groene appel. Ga zo door, tot de zalm op is.
3. Garneer met verse dille en een extra sprenkeling citroensap, en serveer op kamertemperatuur zodat de smaak van de gerookte zalm optimaal tot zijn recht komt.

Tip: Je kan deze sashimi met elke saus naar wens serveren. Enkele suggesties: sojasaus (voor extra pit meng je dit met wasabi of gember) of honing-mosterd-dille-saus. Ook lekker met een frisse dip van Griekse yoghurt, fijn geraspte gember en bieslook!