Sushibowl met gerookte zalm


Ingredienten

  • 135 g witte sushirijst
  • ± 21 dikke plakken zalm van de zalmhaas
  • 150 g verse sojabonen (edamame)
  • 150 g rode kool
  • 1 snack-komkommer
  • 2 tot 3 radijsjes
  • Geroosterde sesamzaadjes

Bereiding


Dit recept is genoeg voor 3 sushi bowls met gerookte zalm.

1. Kook de sushirijst zoals aangegeven op de verpakking en verdeel over drie mooie kommen zodat de rijst kan afkoelen.
2. Snijd de snack-komkommer in dunne linten; dit gaat gemakkelijk met een dunschiller of kaasschaaf. Snijd de rode kool fijn en de radijsjes in dunne plakjes.
3. Verdeel de komkommer, rode kool, radijsjes en sojabonen over de kommen met sushirijst, en eindig met de plakjes zalmhaas. Garneer met geroosterde sesamzaadjes en serveer met sojasaus!