Pittige ‘smoke your own’ zalm met groenten


Ingredienten

  • 500 g groenten (mix naar keuze)
  • 1 tl knoflook- of een kruidenzout
  • 2 zalmmootjes (125 g) op kamertemperatuur
  • Pittige kruidenmix: 2 tl lichtbruine suiker, 1 tl gemalen koriander, 1 ½ tl paprikapoeder, ½ tl cayennepeper, ½ tl zwarte peper, ½ tl zout

Bereiding


Dit recept is genoeg voor 2 gerookte zalmmootjes met groenten.

1. Begin het met verwarmen van de grill/barbecue (230˚C). De zalm kan ook binnen in de oven gerookt worden, maar dit wordt niet aangeraden omdat een sterke rookgeur vrijkomt tijdens het roken van de zalm.
2. Was de groenten en snijd in grove stukken. Suggesties: aardappel, ui, paprika, courgette, champignons. Mix de groenten met het zout en plaats in 1 laag in de rookzak.
3. Dep de zalmmootjes droog met keukenpapier en wrijf de pittige kruidenmix goed over de zalmootjes (ook wel ‘dry rub’ genoemd). Plaats ze naast de groentemix in de rookzak.

4. Vouw de rookzak goed dicht en plaats direct op de grill. Grill voor minimaal 15 minuten (sappig en mals) tot 20 minuten (stevig).