Toast met gerookte zalm en roomkaas


Ingredienten

  • ± 100 g roomkaas
  • 15 plakjes toastzalm (1 verpakking)
  • 15 kleine crackers of toast naar keuze
  • 1 kleine snackkomkommer
  • Verse dille
  • Optioneel: honing-mosterd-dillesaus

Bereiding


Dit recept is genoeg voor 15 toastjes met zalm. 1. Maak dunne linten van de komkommer, met behulp van een dunschiller of kaasschaaf. 2. Besmeer elk toastje met een theelepel roomkaas en beleg met een dubbelgevouwen komkommerlint. 3. Beleg met een plakje toastzalm naar keuze (naturel, peper of dille) en garneer met een takje verse dille of optioneel: honing-mosterd-dillesaus. Tip: maak een groot plateau of dienblad met alle ingrediënten los van elkaar. Een schaaltje met roomkaas, een kommetje met toastjes, een bordje met verschillende soorten zalm… zo kan iedereen naar wens zijn/haar eigen toastje beleggen!