Toastzalm carpaccio


Ingredienten

  • 12 plakjes toastzalm
  • 1 kleine snackkomkommer
  • Handjevol rucola
  • 1 el olijfolie
  • 2 radijsjes
  • Verse dille, fijn gehakt
  • Citroensap
  • Honing-mosterd-dillesaus
  • Optioneel: zout en peper

Bereiding


Dit recept is genoeg voor 2 borden met zalm carpaccio.

1. Maak dunne linten van de snackkomkommer met een kaasschaaf of dunschiller. Snijd de radijsjes in dunne plakjes en meng samen met de komkommer, vers gehakte dille, olijfolie, sap van een halve citroen en de rucola in een kom. Breng op smaak met zout en peper.

2. Neem twee ronde borden en leg de plakjes toastzalm (naar wens) in een cirkel op elk bord. Gebruik 2 plakjes zalm van elke smaak. Eindig met een handvol van de salade in het midden van het bord. Garneer met een sprenkeling honing-mosterd-dille-saus of serveer er naast.