Verse croissants met roerei en gerookte zalm


Ingredienten

  • 2 grote roomboter croissants
  • 3 – 4 plakken gerookte zalm
  • 1 el roomboter of olijf olie
  • 3 eieren
  • 2 el room of melk
  • 2 el vers gehakte bieslook + iets extra voor garnering
  • Optioneel: peper en zout

Bereiding


Dit recept is genoeg voor 2 croissants met roerei en zalm.

1. Snijd de bieslook fijn en doe in een kom. Voeg hier de eieren en melk aan toe, en kluts alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. 2. Verhit de roomboter (of olie) in een kleine koekenpan en giet het eimengsel er in. Wacht ±20 sec. en roer met een houten lepel of spatel een eerste keer voorzichtig door. 3. Wacht vervolgens ±10 sec. en roer opnieuw voorzichtig door. Herhaal totdat het ei nét gestold is en haal vervolgens de pan van het vuur. 4. Snijd de croissants voorzichtig doormidden, verdeel het eiermengsel over de twee croissants en beleg met 1 of 2 plakken gerookte zalm (naar wens).

Tip: Een goed gebakken roerei glanst en is zacht en smeuïg van smaak. Dit resultaat krijg je door de eieren niet te lang te bakken en bij voorkeur in een kleine koekenpan.