Warm gerookte zalm met Hollandaisesaus


Ingredienten

  • 2 moten warm gerookte zalm
  • 1 rijpe avocado
  • 8 groene asperges
  • 2 radijsjes
  • 8 cherrytomaatjes
  • 1 gekookte gele of rode biet
  • 80 g edamame bonen (soja bonen)
  • Peper en zout
  • Hollandaisesaus
  • Rucola
  • 1 el extra vierge olijfolie

Bereiding


Dit recept is genoeg voor 2 lauwwarme salades met warm gerookte zalm.

1. Snijd de avocado in blokjes, de radijsjes en gele biet in dunne plakjes, halveer de cherrytomaten en doe samen met de edamame bonen in een grote kom.

2. Snijd de uiteinden van de asperges af en kook in 3 minuten beetgaar (let op: voeg de asperges pas toe als het water kookt). Voeg de warme asperges en de rucola toe aan de andere gesneden groente, meng goed en breng op smaak met peper, zout en een scheut extra vierge olijfolie.

3. Warm de warm gerookte zalmmoot op (1,5 minuut in een 600Watt magnetron of 6 minuten in voorverwarmde oven van 200°C graden) en serveer met de lauwwarme salade en een flinke lepel Hollandaiseaus. Maak deze volgens de instructie van de verpakking.

Tip: de warm gerookte zalmmoot is zowel koud als warm erg lekker. Serveer je de zalmmoot koud? Haal dan minimaal 20 minuten voor serveren uit de koelkast en verpakking. Let op: verwijder het vel van de warm gerookte zalm voor consumeren!