Zalm-avocado snacks met groene kruiden couscous


Ingredienten

  • 200 g couscous
  • 3 rijpe avocado’s
  • 150 g zalmblokjes
  • 120 g sojabonen (edamame)
  • ½ rode ui, gesnipperd
  • Citroensap
  • Optioneel: peper en zout
  • 1 – 2 stengels bosui
  • 40 g verse kruiden naar keuze (munt, dille, peterselie)

Bereiding


Dit recept is genoeg voor 4 avocado-snacks met couscous.

1. Doe de couscous in een grote kom en giet 200 ml kokend water in de kom. De couscous moet nét onder water staan (om couscous te garen is de ratio met water altijd 1:1). Voeg naar wens zout toe en dek de kom af met plastic folie (of met een bord). Laat voor 10 minuten garen.
2. Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en maak kleine blokjes van het vruchtvlees. Dit gaat gemakkelijk door een helft van de avocado in zijn schil, kruislings in te snijden (let op: snijd niet door de schil heen, deze gebruiken we later in het recept). Vervolgens schep je met een lepel de blokjes uit de schil.
3. Mix alle ingrediënten (blokjes avocado, rode ui, sojabonen en zalm) in een kom en breng op smaak met citroensap, zout, peper en eventueel iets verse dille.
4. Maak de couscous los met een vork en meng met de lente-uitjes en verse kruiden. Breng op smaak met citroensap, zout en peper, en verdeel over vier borden.
5. Vul elke lege avocado-schil met het groentemengsel en serveer de avocado-snack met de couscous.