Zalmspiesjes met komkommer avocadosoep


Ingredienten

Voor de komkommer-avocadosoep

  • 1 grote komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g koriander
  • 1 kleine, rijpe avocado
  • Sap van een halve limoen
  • 2 el room (of yoghurt)
  • Peper en zout

Voor de zalmspiesjes

  • 4 mooie cocktailprikkers
  • ±75 g lang gesneden zalm
  • 0,5 komkommer

Bereiding


Dit recept is genoeg voor 4 kopjes komkommer-avocado soep met zalmspiesje.

1. Schil de komkommer en snijd in grove stukken. Doe dit ook met de avocado en mix samen in een blender (een staafmixer kan ook). Voeg de knoflook, room, koriander en limoensap toe aan het mengsel en blend opnieuw. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel over 4 kleine glazen en zet weg in de koelkast.
2. Maak van de komkommer dunne linten (met bijvoorbeeld een kaasschaaf of dunschiller) en snijd de lang gesneden zalm in de lengte doormidden.
3. Leg de zalm en komkommer op elkaar en rijg in een zigzaggende beweging op een cocktailprikker. Haal de glazen komkommer-avocadosoep uit de koelkast en plaats de spiesjes op de opening van de glazen. In korte tijd een heerlijk zomers en fris voorgerecht!

Tip: zorg ervoor dat de totale lengte van de cocktailprikkers breder zijn dan bovenkant van het glas, anders vallen de spiesjes in de soep. Kan je deze niet vinden? Je kan de spiesjes ook met sateprikkers maken; serveer dan de soep in een breed (ondiep) bord.